brióska

brióska

Kit érdekel a valóság?

2017. február 12. - adamholvagy

Tegnap délután Pesten kóboroltam és eközben a Király utcát is érintettem. Öt óra múlt, szürkület, az utcán nem olyan sok ember. Furcsa is volt, mert az utóbbi időben csak úgy jártam errefelé, hogy hullámzó sorokban jöttek velem szemben. Talán ez a feladathiány, hogy nem kell koncentrálnom a járókelőkre lehetett az oka annak, hogy a szemem olyan helyre tévedt, amerre nem szokott...

Az utcaszinten minden csillog-villog, kelleti magát szünet nélkül.

Próbáld ki egy-két emelettel följebb! Dermesztő néhol a  látvány, főleg a belső, Deák-tértől távolabb eső részeken. Omló vakolatok, lepusztult házfalak nem egy, nem két homlokzaton. Nem lenne újdonság ez máshol, más utcákban is van ilyen ezerszám, csak itt a kettősség a meglepő, a felöltöztetett utcaszint tetszeni akarása és a felette megbúvó, szomorú, szürkületbe igyekvő valóság. Kilóg a lóláb? Ennyi? Vagy csak olyan ez, mint mikor Anyám leszidott régen, hogy ott takarítok ahol  a papok táncolnak?

Nem tudom, csak szeretek tisztán látni dolgokat, bár ez nagyon sokszor nem megy. Sokan dolgoznak azért, hogy nap, mint nap eladjanak nekem egy gyarapodó Magyarországot, ami a létező világok legjobbika a hihetetlen fejlődési ütemével, emelkedő béreivel, csökkenő rezsijével, a legversenyképesebb adószabályaival, a családok megbecsülésével.

Ez mind marha jól hangzik, én szeretnék itt élni!

Ez az egyik oldal.

Jöjjön a másik fél, kik dolgoznak azon, hogy a megválasztott képviselők elszámoltathatóak, felelősségre vonhatóak legyenek? Azon, hogy a valóság és a propaganda találkozzon egymással és legalább kezet rázzanak, elmondják az érveiket, ami alapján az ember eldöntheti, hogy nézi tovább a filmet, amit vetítenek neki vagy elhagyja a mozit csöndben esetleg közben még porig is rombolja azt.

  • Legközelebb a tűzhöz a parlamenti ellenzék áll, aminek a nagy részéről megtudtuk az elmúlt években, hogy a történelmünket nem képező, az orosz megszállás időszakában uralkodó állampárt örököse, ami már predesztinálja őket a nemzetellenes viselkedésre és ha ez nem lenne elég, akkor még Soros-bérenc is, a multi nagytőke követe, ráadásul hisz a nemzetközi munkásmozgalomban, így természetes módon nem lehet a magyar érdekek szolgálatában. PIPA 2010!
  • Ügyészség Polt P., a 90-es években két évig volt a Fidesz tagja, csak azért, mert utána tisztségei miatt összeférhetetlen lett volna ugyanis 2000-2006 között már betöltötte a legfőbb ügyészi tisztséget. 2010-től újra PIPA 2010!
  • Állami Számvevőszék Domokos L. 2010 előtt csak tizenkilenc éven át volt a Fidesz tagja. PIPA 2010!
  • Köztársasági elnök 2010 aug. 6-tól Schmitt P. PIPA 2010!
  • Alkotmánybíróság kiherélve; "2011. június 27-én az Országgyűlés az Alkotmánybíróság tagjainak számát tizenegyről tizenötre emelte. A 2011 márciusában elfogadott, de csak 2012-ben hatályba lépő új alkotmány már tizenöt fős alkotmánybíróságot ír elő, de az Országgyűlés a hatályos alkotmányt módosítva már 2011. szeptember 1-jei hatállyal kibővítette az Alkotmánybíróságot. A törvényhozás egyúttal meg is választotta az egy betöltetlen helyre és a bővítéssel keletkezett négy új helyre Dienes-Oehm Egon volt nagykövetet, nemzetközi magánjogászt, Balsai István fideszes országgyűlési képviselőt, volt igazságügyminisztert, Pokol Béla egyetemi tanárt, Szalay Péter ügyvédet és Szívós Mária bírót. Az új alkotmánybírák hivatali idejének kezdete 2011. szeptember 1." Forrás: Wikipedia PIPA 2011!
  • Bírósági rendszer átalakítása "A bíróságok igazgatásáról és a bírák jogállásáról és javadalmazásáról szóló törvények elemzésekor nem lehet eltekinteni létrejöttük körülményeitől. E körülmények vizsgálata nélkül nem kapnánk teljes képet a lezajló folyamatokról. Nem mondhatjuk azt, hogy a bíróságok strukturális átalakítása „szeplőtlen fogantatással” történt. A rendkívül éles belföldi és külföldi (Velencei Bizottság) kritikák távolról sem voltak alaptalanok. A parlamenti többség nem adta ésszerű magyarázatát a foganatosított személyi változásoknak. Az egyik nagy vihart kavart döntés az volt, hogy a törvényi változások következtében több mint 200 aktív, a bírói karon belül közmegbecsülésnek örvendő bírát nyugdíjba kényszerítettek. Hiába született meg Alkotmánybíróság, aztán az Európai Unió Bíróságának döntése, melyek jogellenesnek találták az intézkedést, a kormány más eszközökkel elérte, hogy a ténylegesen kialakult helyzet ne változzon, az eltávolítottak helyére lépő bírák és bírósági vezetők pozíciója szilárd maradjon. A kényszernyugdíjazás atörvényhozó saját logikájának is ellentmond. Ha nem tartja fontosnak az ítélkezés színvonalát illetően életkor növekedésével felhalmozódó tapasztalatot, akkor miért emelte fel a bíróvá válás minimális életkorát 30évre? A másik nagy horderejű változást azt jelentette, hogy a Legfelsőbb Bíróság elnöke alól„kiszervezték” a Legfelsőbb Bíróságot: a Kúria névvel újjáalakított szervezet élére már nem is pályázhatott, mivel az alkalmassági feltételeknek nem felelt meg. A törvény kimondta, hogy csak az lehet a Kúria elnöke, akinek legalább öt éves hazai bírói gyakorlata van. Baka Andrásnak „csak” az Európai Emberi Jogi Bíróságon volt több mint öt éves tapasztalata. Így a szabályozás alapján ahhoz elegendő a kvalifikáltsággal bír, hogy a Kúrián szakmai vezető (tanácselnök) legyen, de ahhoz nem, hogy igazgatási vezető maradhasson. Az EJEB elé vitt ügyben a magyar államot elmarasztaló ítélet született, mivel a testület jogsértőnek ítélte az eltávolítás módját, és azt is kimondta: arra azért került sor, mert a volt elnök nyilvánosan kritizálta a kormányzat bíróságokkal kapcsolatos politikáját. A kialakult ténybeli helyzeten azonban ez mit sem változtatott." Forrás: Bencze Mátyás: A bírósági rendszer átalakításának értékelése; http://jog.tk.mta.hu/uploads/files/mtalwp/2014_41_Bencze.pdf  PIPA 2011!
  • Magyar Távirati Iroda átalakítása, a közmédia központosítása PIPA 2011'
  • Magyar Nemzeti Bank, elnöke Matolcsy Gy. 2003-tól a Fidesz tagja. PIPA 2013!

 

Vannak kevésbé formális szereplők, illetve dátumok:

  • Európai Unió - itt még egyértelmű pipát sem lehet tenni. A dörgölődző szélkakas lehet a totemállat a miniszterelnök fejében...

forrás: http://tenytar.blog.hu/2015/05/11/gyere_ide_takarodj_orban_es_az_unio

  • Sajtó - mint negyedik hatalmi ág "Amikor Orbán Viktor miniszterelnök nemrég egy lengyelországi konferencián azt mondta, hogy a magyar médiában a hazai tőkének a nemzetközi fölé kell nőnie, és hogy ezzel „megvagyunk”, gyakorlatilag elismerte, hogy, demokrácia ide, szabad piac oda, a magyar állam aktív alakítója a hazai médiában zajló folyamatoknak. Konkrétan azoknak a folyamatoknak, amelyek során néhány év leforgása alatt a kormánnyal szemben kritikus hangot megütni merészelő magyar sajtóorgánumok jelentős részét vagy becsicskították, vagy kicsinálták.

    A Napi Gazdaságot átalakították kormánypárti Magyar Időkké. Az Origót átalakították kormánypárti Origóvá. A TV2-t átalakították kormánypárti TV2-vé. Az RTL-t befenyítették, a Metropolt meg a Népszabadságot egyszerűen bezárták. A Népszavát eladták, az Index jövője pedig mint a kutya vacsorája.

    Mindemellett a közpénzből működtetett, eufemisztikusan közszolgálatinak nevezett média teljes egészében kormányzati irányítás alatt áll, vagy kormányzati érdekeknek hódol, az évi 85 milliárdból működő fő propagandaeszköztől, az MTVA-tól (M1, M2, M3, M4, M5) az MTI-n át a pártkatonák és -tanácsadók által működtetett, állami hirdetésekből, vagyis szintén közpénzből eltartott szatellitszájtokig és újságokig (Faktor, Ripost, Lokál, 888 és társaik) – nem beszélve az olyan alternatív tömegtájékoztatási eszközökről, mint az óriásplakát, a nemzeti konzultáció vagy a népszavazás, ami szintén költséges ugyan, de a köztévével ellentétben legalább sokakhoz eljut. Ezzel akkor tényleg megvolnánk." Forrás: https://444.hu/2016/10/17/orban-kicsinalta-az-ellenzeki-sajtot-mikor-indit-vegre-valaki-egy-rendes-kereszteny-konzervativ-jobboldali-napilapot

     

  • Civil szervezetek elleni harc látványos kezdete 2014. "2014. szeptember 8-án a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya 43 rendőr (nyomozók, technikusok, informatikusok, ellenőrök) részvételével hat helyszínen házkutatást tartott az érintett civil szervezeteknél. A rendőrök azt közölték a sajtóval, hogy hűtlen kezelés és jogosulatlan pénzügyi tevékenység ügyében nyomoznak. Az Ökotárs Alapítvány vezetőjét lakására szállították, hogy ott számítógépéhez hozzáférjenek. A rendőrök a házkutatás során a szervezetek irodáiban iratokat foglaltak le. A rendőri intézkedés ellen „A bűnt üldözzétek, ne a civileket!” jelmondattal este tüntetésre került sor Budapesten. Szeptember közepén a NAV a KEHI kezdeményezésére az összes érintett civil szervezet adószámát felfüggesztette. A felfüggesztés indoka az volt, hogy a szervezetek nem működtek együtt a KEHI-vel. A szervezetek állításuk szerint eleve olyan kéréseket kaptak, amelyek teljesítése lehetetlen volt: a KEHI egyebek mellett 2008-ig visszamenőleg kért tőlük nagy mennyiségű adatot néhány napos határidővel. Foltányi Zsuzsa szerint az adatok összegyűjtése és másolása is lehetetlen lett volna ennyi idő alatt.A KEHI egyes esetekben a maga által adott határidőt sem várta meg az adószámok felfüggesztésének kezdeményezésével.

     

    A Budai Központi Kerületi Bíróság 2015. január 23-án kelt határozatában jogerősen megállapította, hogy az Ökotárs elleni 2014 szeptemberi házkutatás és lefoglalás elrendelése törvénysértő volt, hiszen bűncselekmény gyanúja nem volt megállapítható." Forrás: wikipedia

 

Na érdekel még a valóság?

A válasz, a videó a cikk elején.

Ha így hat rám a Király utca, legközelebb csak sötétben megyek rajta. A földszinten farsang van egész évben, átadom magam az érzésnek, azt mondják jótékony hatással van a valóságérzékelő-bimbókra...

Ádám

2017. február 12.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://brioska.blog.hu/api/trackback/id/tr512314643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása