brióska

brióska

Hova mentek, birkák?

2016. szeptember 11. - adamholvagy

Sokszor lehet szembesülni azzal az érzéssel piacon, hogy igazam volt, csak nem akkor, hanem két héttel később. Türelem nélkül bármennyit tanult is, kezdő marad a kereskedő.

Nagyon úgy néz ki, hogy pénteken megjött a korrekció! Két gyors ábra.

Az S&P500 (SPX) index napi grafikon az elmúlt 5 hónapról.

spx_160909_1.png

és a vele ellentétesen, de pontosan párban kitörő volatilitás-index (VIX) napi grafikon az elmúlt 5 hónapról.

vix_160909.png

Élénkülés, mozgás, izgalom, talán vége a nyári punnyadásnak. Bármi jöhet hétfőn, de ha szerdán lejjebb lesz az S&P 500 mint most, akkor elhitték az emberek, hogy itt a korrekció.

Az a tény, hogy pénteken nap végére nem húzták vissza az indexet, mint az már annyiszor az előző hetekben megtörtént, mindenesetre erős jel. A nagy alapok lassabban képesek reagálni, pénteken ők még nem léptek.

Ha hétfőn nem húzzák vissza, akkor még menni fogunk lefelé, aztán jön szeptember 21. a Fed kamatdöntése. Az majd eldönti mi lesz a további irány, addig is lehet játszani a pszichológiát, hogy mit hisznek el az emberek. Itt működik a birkaszellem és ebben a kontextusban ez abszolút nem negatív dolog. Csak arra kell figyelni, hogy ne utolsónak csatlakozzon az ember a birkanyájhoz, amikor az eleje már szembejön. Szóval hova mentek, birkák? Megyek veletek!!!

Levezetésnek Dr. Bubó; azért "nem akarok faltörő kos lenni!" :)

 

Ádám

2016. szeptember 10.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://brioska.blog.hu/api/trackback/id/tr7112314681

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása