brióska

brióska

Idilli fűszer

2016. augusztus 21. - adamholvagy

Konfliktus nélkül nem megy. Ha előbb nem is, de a klasszikus görög drámák óta biztosan tudni, hogy konfliktus kell egy valamire való írásba. Pusztán az idill leírása az olvasó idő előtti halálával végződik.

Bütyök és Tutajos, Matula bácsi és Náncsi néni konfliktusai nélkül a Tüskevár az érdektelenségbe fulladt volna, bármilyen szép is a Kis-Balaton.

A népmesék nagy része is abból a valós életből vett tapasztalatból indul ki, hogy esténként már nincs mit a gyerekek szájába adni és az ágrólszakadt, szegény ember elindul szerencsét próbálni. Nem egy idilli helyzet ez sem. De persze egy bűnügyi filmnél is, ha az első öt percben nincs gyilkosság, akkor elkapcsolnak. Ezek után nem meglepő, hogy hírek sem születik abból, hogy kinyílott a pitypang.

Nem is húzom sokáig, mert ma nem akarok drámát belevinni. Ünnep van, egy olyan zenét kerestem, ami sokat ad nekünk magyaroknak és nem oszt meg minket. Biztos sok ilyen van, de a nagy egymásba kapaszkodást, az óriási idillt azért valami érdekessé kell, hogy tegye. Egy finom kis fűszer kell még bele...

 Ádám

2016. augusztus 20.

A bejegyzés trackback címe:

https://brioska.blog.hu/api/trackback/id/tr6912314687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása